Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Rå ananas- og gulrotkake med mandel og daddelbunn

råananas og gulrotkake

Matstyling og foto: Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Rå kaker sies å være bedre og sunnere enn stekte kaker. Jeg er usikker på om det stemmer. Men denne kaken inneholder ikke vanlig sukker, men honning og dadler som er det som gir denne kaken det søte. Kaken er veldig saftig og det er aller best å oppbevare denne kaken i fryseren inntil du skal bruke den. Den tiner fort. Jeg toppet denne kaken med litt melisstrø på toppen, men sjokolade eller bare litt frisk frukt eller bær er deilig.

8 porsjoner

200 g mandler
1/2 ts salt
50 g dadler uten sten
50 g honning
50 g solsikkefrø
Fyll:
200 g fersk ananas
50 cashewnøtter
200 g revet gulrøtter
Pynt:
melis

Ha mandler, salt, dadler og honning i en foodprosessor. Kjør blandingen til den er kremete.
Ha blandingen over i en bolle og rør inn solsikkefrø.
Ta ca. halvparten av røren og legg det i en springform, ca 18 cm med bakepapir i bunnen. Sett formen i fryseren i ca. 1 time.
Kjør ananas og cashewnøtter i foodprosessoren til krem.
Tilsett finrevet gulrot og kjør dette jevnt til en tykk masse.
Hell det over bunnen og sett kaken tilbake i fryseren, ca. 1/2 time til den får satt seg.
Ta kaken ut over fryseren og bre over resten av røren på toppen.
Sett kaken i kjøleskapet ca. 2 timer og la den stivne før den skjæres i biter.
Skjær et stykke og strø over melis. Du må gjerne pynte med friske bær eller frukt på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet