Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Lettvinte potetlomper

Lettvinte-lomper

Matstyling og Foto: Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Å få servert hjemmelagde lomper til pølser eller til kaffekoppen er utrolig deilig. Det finnes knapt noe som er så godt som helt nystekte og litt «lealuse» nystekte lomper. Disse er veldig enkle å lage, du benytter bare en pose med vanlig potetmospulver, salt, vann eller melk, hvetemel og litt rug, Har du ikke steketakke kan du benytte en tørr stekepanne til å steke dem i.

Matstyling og foto: Kristin Jøtun
Rekvisitter er utlånt av Kvistinterior.no @kvistinterior

ca 10 stk

  • 1 pk vanlig potetmos
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl kaldt venn eller melk
  • 1 dl siktet hvetemel
  • 1 dl rug

Ha potetmospulver i en bolle, tilsett salt og væske og kna det godt sammen. Opplever du at det blir litt tørt, kan du tilsette litt mer væske for å få den mer som vanlige moste poteter.
Tilsett hvetemel og rug og kna deigen godt sammen , gjerne i en foodprosessor.
Del deigen i ca 10 emner, og kjevle ut hvert emne til runde fine lomper. Bruk enten hvetemel eller rug til utbaking.
Bruk gjerne en rund tallerken for å stikke ut runde fine lomper.
Stek lompene raskt på takken eller i stekepannen på begge sider.
Legg lompene raskt inn i et klede og ha en plastikkpose rundt.

steketakke -konkurrase
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet