Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingsuppe med pistasjpesto

kyllingsuppe med pistasjpesto
0 Flares 0 Flares ×

Kyllingsuppe er godt og enkelt og passer godt når du er ekstra sulten. Grunnen er at denne suppen går raskt å lage. Lyst å benytte den som en forrett funker også det veldig godt.  Denne inneholder hvetemel, men bytt det gjerne ut med maizenna jevner om du heller ønsker det. 
(4 porsjoner)
 
300 g kyllingfilet 
4 ss mandelskiver
1/2 løk
1 1/2 ss mel
2 ss smør
100 g purreløk
100 g gulrot
2 dl hvitvin
1 – 2 ss currypasta
1.3 l kyllingkraft

100 g finmalte mandler
1  eggeplomme
½ boks creme fraiche
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 lime
Pistasjpesto:
½ potte basilikum
3 ss pistasjkjerner
1 dl olivenolje
50 g gruyere ost eller parmesan
salt
pepper
Start med pestoen. Kjør basilikum og olivenolje til en glatt puré og ha dette over i en bolle. Vend inn revet gruyere og grovhakkede pistasj-kjerner til en grov pesto. Smak til med salt og pepper.
Rist mandelskivene gylne i en stekepanne uten smør (ta vare på disse til senere). Hakk løk (legg den hele og den halve løken hver for seg), purreløk og gulerøtter i grove biter.
Smelt smøret i en kjele, tilsett den hele grovhakkede løken og fres den i 2 minutter. Tilsett 1,5 ss mel og rør godt sammen, kan utelates og heller jevnes med maizenna om du har personer som ikke tåler gluten.
Ha i resten av løken, purreløk, gulrøtter og hvitvin.
Smak til med currypastas.
Gi et oppkok før du tilsetter kyllingkraft.
Tilsett de finmalte mandlene og kyllingfiletene. Kok opp og senk varmen, og la det hele trekke i 20 minutter. Ta ut kyllingfiletene og del i i fine strimler. Kjør suppen glatt med en stavmikser før du legger kyllingen tilbake.
Bland creme fraiche og eggeplommen, pisk dette inn i den varme suppen. Etter dette må suppen ikke koke (kun trekke).
Smak til med litt lime, salt og pepper.
Server suppen i suppeskåler og legg på en liten skje av pistasjpuréen og dryss over de ristede mandelskivene og noen friske urter.

Det smaker også utrolig godt med godt brød ved siden av.

kyllingsuppe med pistasjpesto
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet