Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Vaniljesnurrer

vaniljesnurrer

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Om du er stor eller liten passer det alltid å bake boller. Om det er dårlig vær eller solskinn smaker det alltid godt med boller til te eller kaffekoppen.

Ca. 20 stk

6 dl melk
1 egg
1 pk gjær, for søt deig
1 ½ dl sukker
1 ½ ts kardemomme
Ca. 1 kg hvetemel
150 g smør
Fyll:
1 porsjon vaniljekrem
Pensling:
1 egg til pensling
Pynt:
melis

Varm melken til ca. 30 grader hvis du benytter kjøkkenmaskin. Skal du elte for hånd, varm melken til 37 grader.
Rør gjæren ut i melken og ha alt over i en bakebolle. Tilsett lett sammenpisket egg, sukker, kardemomme og elt inn passe mengde mel. Tilsett eventuelt mer mel slik at det blir en smidig deig, ca.15 minutter i kjøkkenmaskin.
Tilsett romtemperert smør i biter og la det eltes med de siste minuttene. Deigen skal bli blank og jevn og deigen skal slippe bakebollen.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i 30–40 minutter.
Ha deigen over på bakebordet og kjevle den til ett rektangel.
Bre vaniljekremen over og rull deigen sammen fra langsiden.
Skjær i passe skiver, ca 11/2 cm tykke og legg skivene på ett bakepapirkledd bakeplate. Pensles med egg like før steking.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca.15 minutter.
Avkjøl på rist.
Dryss på et godt lag med melis like før servering.
Tips!
Husk at alle ovner steker forskjellig, så temperaturer og minutter er veiledende.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet