Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingfileter med sjampinjonghatter og mozarellasalat

kyllig - tomatsalat
0 Flares 0 Flares ×

Det blir aldri feil med kylling. Her er den fylt med deilig brie og gode urter. Til denne retten har jeg fylte sjampinjonghatter og mozarellasalat. Virkelig sommermat på sitt aller beste.

4 porsjoner
4
kyllingfileter
4 skiver
brie
friske urter

Fylte sjampinjonger:
6 store sjampinjonger
3 ss rømme
1 båt hvitløk
Salt og pepper

Mozarellasala:
4 tomater
1 boks små mozarellaost
basilikum
5 ss olje
1 båt hvitløk
salt og pepper
ruccolasalat

Lag et snitt i filetene og legg inn en bit med brie.

Bruk tannpirkere til å lukke igjen lommen

Finhakk urter og strø det utenpå sammen med salt og pepper.

Stek dem i raskt i en panne med litt smør. Legg dem over i en ildfast form, og sett inn et steketermometer.

Sett dem inn i ovnen på midterste rille ved 200 grader og stek dem i ca. 15 minutter eller til termometeret viser 68 grader. La dem hvile noen minutter.

Fjern stilkene på sjampinjongen og finhakk dem. Legg det i en bolle og rør inn rømme, finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Fyll det i sjaminjonghattene og legg dem i en ildfast form.
Sett dem inn i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Del tomatene i skiver og legg dem på et fat. Legg på halve små mozarella. Får du ikke tak i små, så bruke en stor og del den i skiver.

Bland sammen olje, finhakket hvitløk, salt og pepper.

Hell oljeblandingen over morzarellasalaten og pynt med balsikumblader på toppen.

Legg ruccolasalat på tallerkenen og legg så på kyllingen og mozarellasalten.

Server gjerne ris, pasta eller ferskt brød ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet