Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Jordbærpavlova i 3-etasjer

pavlova i tre etasjer
0 Flares 0 Flares ×

Dette må være kaken du baker når du venter mange gjester. Denne kaken smelter rett og slett på tungen, og liker du jordbær og marengs er dette kaken du sent vil glemme. I tillegg til at den er nydelig på smak er den en fryd for øyet.

(10 stk)

8 eggehviter
1 ts eddik evt. sitronsaft
8 dl sukker
3 ts maisstivelse (maizenna)
1 ts vanilje-essens
8 ss kokende vann

Fyll og pynt:
50 g kokesjokolade
3 dl kremfløte
200 g kremost
1 boks Fluff – marshmellows
1 kurv jordbær
7 jordbær på toppen

Stivpisk eggehvitene sammen med eddik.
Tilsett sukker litt og litt til det danner tykk marengs. Pisk inn maizenna, vanilje-essens og
kokende vann og fortsett med å piske marengsen i noen minutter.
Tegn opp tre rektangler på et bakepapir, ca. 10×25 cm.

Fordel marengsen i en sprøytepose og sprøyt på de tre rektanglene slik at det fyller opp.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 5 minutter.
Senk så temperaturen til 100 grader og la den steke videre i ca. 1t.
Avkjøl kakene i ovnen med døren på gløtt.

Smelt sjokolade i vannbad og ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose.
Klipp ett lite hull og dekorer marengsbunnene med sjokolade i ønsket mønster.
Pisk kremfløten stiv og bland inn kremost og marshmellows og fordel det først på den ene bunnen og legg så på et lag med friske jordbær. Legg så på neste kakebunn, fyll på med resten av kremen og legg på halve jordbær. Legg så på toppen og pynt med halve jordbær. Bruk resten av sjokoladen og sprøyt på ett tynt mønster med sjokolade over jordbærene.

Server straks den er ferdig pyntet. Pyntes den for tidlig blir den seig og bløt.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet