Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Syltet laks og grønnsaker med dillstuede poteter

syltet laks

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Denne retten er sikkert ukjent for de aller fleste, men for meg er dette virkelig sommermat. Enkelt å lage og nydelig. Verdt å prøve ut om du har lyst på noe som smaker nydelig i sommervarmen. 

4 porsjoner

1 laksefilet
1 ss sukker
1 ss salt

Syltelake:
2 dl eplecier eddik
400 g sukker
6 dl vann
1 ts salt

Grønnsaker:
1 rødløk
2 stilker stangselleri
3 gulrøtter
1 fennikel

Dillstuede poteter:
6 poteter
3 dl fløte
2 dl melk
3 ss finklippet dill
Salt og pepper

Dryss laksen med salt og sukker og la den stå i kjøleskapet i 40 minutter.

Skyll fisken i kaldt vann og tørk godt med papir. Legg den i en ildfast form.

Kutt grønnsakene i tynne skiver og legg det i en ildfast form sammen med fiskestykker. Kok opp syltelaken og hell den varme laken over. La det «koke» ferdig på restvarmen.

Skrell potetene og del dem i biter. Hell på fløtemelk og kok potetene møre i fløtemelken.

Tilsett dill og rør det inn.

Smak til med salt og pepper.

 

Drikkeanbfaling:

4733901 Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2013, kr 110

1181501 Montrose La Balade Rosé, kr 146

9766201 Arvesølvet Helt Klar Akevitt kr 319

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet