Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokolade- appelsin cupcakes

sjokolademuffins

ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Deilige cupcakes med deilig og mektig krem som bare smelter i munnen. Her er det brukt både hvit og mørk sjokolade. Du må gjerne velge hva du ønsker. Godt blir det uansett.

22-24 stk

250 g smør
250 g melis
6 store egg
300 g hvetemel
2 ½ ts bakepulver
revet skall og saft av 2 appelsiner
200 g mørk sjokolade eller hvit
Sjokoladekrem
125 g sjokolade, 70 %
eller 125 g hvit sjokolade
3 eggeplommer
40 g sukker
2 ½ dl kremfløte
Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn ett og ett egg.
Tilsett mel og bakepulver vekselvis med revet appelsinskall og saft. Hakket kokesjokolade vendes inn helt til slutt.
Stek i dobbet papir muffinsformer eller i muffinsbrett.
Fyll formene ca ¾ fulle.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Avkjøl litt for de tas ut av muffinsbrettet. Papirformene får sitte på.
Hakk sjokolade og smelt over et vannbad. Bruk gjerne både hvit og mørk sjokolade
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Kok opp ½ dl kremfløte og hell i eggedosisen mens du visper hele tiden.Tilsett den smeltede sjokoladen i eggedosisen og visp hele tiden. Avkjøl blandingen til ca.30 grader før 2 dl vispet krem tilsettes. Bland godt med en slikkepott eller bruk en miksmaster. Fyll i en sprøytepose og legg den kaldt til sjokoladekremen er stivnet.
Sprøyt en god ”rosett” over hver av cupcakene og pynt med ønsket pynt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet