Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kremostboller med sitronsmak

Bollekake med sitronvaniljekrem

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holhte

0 Flares 0 Flares ×

Disse bollene er utrolig deilige og passer perfekt å lage og ha med seg på strande, på terrassen eller bare spise når du har lyst på noe skikkelig godt.  Så begynn med å blande fyllet for det skal fryses i biter og legges frossent ned i deigen. 

ca. 16 biter

Fyll:
75 g smør, romtemperert
100 g kremost
1 ½ dl melis
1 ts vaniljesukker
revet skall fra 1 sitron

Gjærdeig:
50 g gjær
75 g smør
3 dl melk
½ dl sukker
1 klype salt
7–8 dl hvetemel

Rør sammen alle ingrediensene til fyllet i en skål. Lag 16 biter av fyllet og sett det i fryseren 1 – 2 timer slik at fyllet fryser.

Ha gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele og varm melken til 37 grader og hell den over gjæren og rør den ut.
T
ilsett sukker, salt og hvetemel og kjør den i en kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen.
Sett degien til heving under ett klede i ca 30 minutter.
Ha deigen over i en liten langpanne, ca.30 x 35 cm og trykk den ut slik at den blir jevn.
La deigen heve under klede i ca. 30 minutter .

Lag 16 hull i deigen med fingrene og legg en porsjon med frossent fyll i hvert av hullene. skjær deigen i 16 biter med en kniv, og fra dem litt fra hverandre. 

Pensle deigen med lett sammenvispet egg og strø over perlesukker.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 18 – 25 minutter.

Avkjøl på rist og del så kaken der det er naturlig å dele den i.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet