Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Piroger med krabbe

piroger med krabbe
0 Flares 0 Flares ×

Å lage piroger å fylle dem med både skalldyr og fisk er en fin måte å få barn og unge til å spise mer fisk på. Skulle du ønske å bruke skinke eller kjøttdeig i, kan du bytte ut krabbe med det du måtte ønske.  Disse er også supere å ha med på stranden!

 4-6 piroger

Deig:

250 g hvetemel

125 g smør

ca. 1 ss kaldt vann

egg til pensling

Fyll:

1 sjalottløk, finhakket

1 ss smør

2 hardkokte egg, hakket

mat fra 1 krabbe

1ss hakket estragon

1 knivsodd kajennepepper

3–4 ss seterrømme

Smuldre mel og smør og rør inn vann til en myk deig.

Del den i fire jevnstore emner og kjevle ut sirkler, 15–20 cm i diameter.

Fres sjalottløken i smør, avkjøl det litt og rør inn hakket egg, krabbekjøtt, estragon, kajennepepper og så mye seterrømme at alt bindes sammen.

Fordel krabbefyllet på deigen, pensle kanten med egg og brett deigen i to, Klem kanten godt sammen, pensle overflaten og prikk den godt.

Sett pirogene i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader til de er gylne og gjennomstekte, ca 15 minutter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet