Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Lekker ølmarinade og Amerikansk BBQ-saus

ølmarinade-bbq-saus

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Det er lett å bli sommerens grillmester når du har gode sauser, oljer, rubs, glaze og marinader lett tilgjengelig. Denne morsomme ølmarinaden setter god smak på kjøttet før du steker det, og denne BBQ-saus er et must tilbehør til spareribs og annet grillsnadder. Begge disse her kommer du ikke til å klare deg uten i sommer. Det er morsomt å marinere fordi du kan tilføre spennende smaker til kjøttet, fisken eller kyllingen. Kylling, kalkun og svinekjøtt er spesielt godt egnet til marinering, fordi det så lett kan kombineres med andre smaker. Men også de andre kjøttslagene har nye sider å by på etter en runde i en spennende marinade.

Øl-marinade

(1 porsjon)

1 flaske bayerøl

5 dl solsikkeolje

1 rødløk

2 båter hvitløk

1 bunt vårløk

1 neve timian

1 neve persille

1 ts grovmalt pepper

Ha øl og olje i en bolle.

Tilsett finhakket løk, vårløk, hvitløk timian og persille.

Tilsett pepper og legg i kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden noen timer eller natten over.

Amerikansk BBQ-saus

(1 stort glass eller flaske)

500 g ketchup

250 g brunt sukker

1 dl sterk kaffe

1 ss tabasco

Bland sammen alle ingrediensene og la det stå og trekke noen timer før den brukes.


0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet