Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kveite med spekeskinke og grillede grønnsaker

kveite-med-spekeskinke

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Her kreves det tynne skiver av en ekstra god spekeskinke. Fisken beholder smak og saftighet når den pakkes inn i skinke. Pakk den inn i folie med noen grønnsaker og legg den på grillen. Og vips så har du et velsmakende måltid på 1-2-3.

4 porsjoner

600 g kveitefilet, uten skinn og ben
8–12 tynne skiver spekeskinke

olje
Grillede grønnsaker:
2 gulrøtter
½ hode blomkål
1 fennikel
1 dl raps- eller olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ts honning
½ ts sitronsaft

Lag en form av tykk aluminiumsfolie (tre lag).
Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg skinke rundt hele fiskestykket. Legg fiskestykkene på aluminiumsfolie, drypp olje over.
Rens og del opp grønnsakene, legg dem i folieformen.
Rør sammen olje, sennep, honning og sitronsaft og hell det over grønnsakene.
Sett formen med grønnsakene på grillen først, de trenger 10–12 minutter. Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie på grillen og stek den i 6–8 minutter.
Server kveiten på en seng av grønnsaker, pynt med grønt og gjerne godt brød til.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet