Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kamskjell med smørsaus

kamskjell med gourmetsaus
0 Flares 0 Flares ×

Kamskjell er en fantastisk råvare. Og med denne fantastiske sausen til, vil gjestene dine be om skje for å få i seg alt på tallerkenen.  Bare pass på at du ikke steker kamskjellene for lenge. Hvis du gjør det, vil de bli seige og oppleves som sprettballer. 

4 porsjoner

8 kamskjell
1 båt hvitløk
¼ – 1/2 rød chili
1 ss smør
Saus:
2 dl kraft fra kamskjellene
3 dl fløte
50 g smør
2 ss sitronsaft
Tilbehør:
8 asparges
salt og kvernet pepper
1 klype sukker
salat
Pynt:

4 skiver lime
koriander

Legg frosne kamskjell i en bolle sammen med finhakket hvitløk og chili uten frø.
Ta kamskjellene opp fra kraften når de er opptinte.
Hell kraften med både hvitløk og chili over i en kjele. Kok inn kraften til halv mengde eller litt mindre.
Hell på fløten å la den koke slik at den blir tykk og henger på vispen, dette tar litt tid.
Når sausen har kokt inn, og den henger litt på sleiven, piskes smøret inn. Sausen tykner jo lenger den koker, blir den for tykk tilsettes litt vann eller melk.
Tilsett litt sitronsaft, smak til med salt og nykvernet pepper.
Kok asparges sprø i litt salt og en liten klype sukker, ca.1 minutt, avhengig av tykkelsen på stilkene. Sukkeret gjør at asparges blir sprø.
Ha ca. 1 ts salt i pannen. Brun kamskjellene, kun kort tid, 1 – 2 minutt på hver side. Hvis du steker dem mer blir de seige.
Legg salat på en tallerkenene eller bruk skjellene og legg på kamskjellene og asparges. Pynt med litt lime og koriander på toppen. Hell på saus like før servering.
Server gjerne loff eller bagetter ved siden av.
 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet