sarah-baernard-konfekt-kake
Alle innlegg Konfekt

Påskegodter du lager i en fei

0 Flares 0 Flares ×

Hvorfor kjøpe godteri og sjokolade i butikken når du kan lage det enkelt selv? Her viser jeg hvor enkelt det kan gjøres.

sno-boller
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: KIm holthe

Det smaker så utrolig mye bedre med hjemmelaget konfekt enn den du kjøper i butikken. Så lag disse i stedet for en kake om du ønsker det. Server snøboller ved siden av en god kopp kaffe i påskesolen. Mer trenger du egentlig ikke

25 stk
200 g ekte marsipan
200 g bløt nougat
200 g hvit sjokolade
100 g kokos
Del marsipan og nougat opp i 25 biter, legg en bit med nougat i midten og trill til kuler. Sett dem på kjøl til de er kalde.
Smelt sjokolade i en bolle over vannbad og dypp kulene i sjokoladen. Gjerne flere ganger, la den tørke litt på et bakepapir og rulles til slutt i kokos.

konfekt-mozartkuler
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Orker du ikke å lage marsipanen din selv kan du kjøpe den ferdig. Da er Odense ekte marsipan et godt alternativ. Disse konfektene kan du lage når som helst og ha dem liggende. Temperer du sjokoladen riktig blir den heller ikke matt, men holder seg blank og fin.

15 stk

Ekte marsipan
500 g mandler
500 g melis
1 ts tragant (kjøpes på apoteket)
1 ss eggehvite

200 g ekte marsipan,
50 g bløt nougat
100 g mørk sjokolade, 55 % eller 70 %
Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.
Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis. Bland inn tragant (et vegetabilsk fortykningsmiddel som gjør marsipanen lettere å forme), eggehvite og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
Ta av plasten på marsipanen og skjær av en skive marsipan, ca.1 cm tykk.
Legg på et lite stykke nougat og rull det sammen til en kule.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp så kulen i den smeltede sjokoladen.
Sett kulene på et bakepapir til sjokoladen stivner.
Ønsker du kan du strø på litt perlesukker på toppen.

sarah-baernard-konfekt-kake
matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Hvis du virkelig har lyst på noe godt til kaffen eller tekoppen, da kan jeg anbefale deg denne deilig konfektkaken. Lekker kake med deilig bunn, smørkrem og sjokolade. Sarah Bernard-kakene er oppkalt etter den franske skjønnheten og skuespilleren Henriette-Rosine Bernard, senere kjent Sarah Bernardt. En dansk konditor skal ha oppkalt kaken etter henne, men riktignok uten T’en i navnet.

25 stk

400 g mandler
350 g sukker
3 ts bakepulver
6 eggehviter
Sjokoladekrem:250 g mykt smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 ss kakao (siktet)
2 ts ekte vaniljesukker
Topp:200 g mørk kokesjokolade
2 ss delfiafett
Karamellsaus:
1 dl fløte
50 g sukker
20 g smør
100 g sjokolade, 70 %
Mal mandler i en kjøkkenmaskin, gjerne grovt
Tilsett sukker og bakepulver.
Stivpisk eggehvitene og løft dem forsiktig inn i mandelmassen.
Ha alt over i en langpanne, 30 x 40 cm, med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl og sett den gjerne i fryseren.
Ha smør og melis i en bakebolle og pisk det lyst og hvitt.
Tilsett eggeplommene, kakao og vaniljesukker og pisk alt til lys sjokoladekrem.
Bre kremen over den avkjølte mandelbunnen.
Sett formen tilbake i fryseren slik at den stivner.
Ha hakket sjokolade i en bolle og tilsett delfiafett. Smelt det over vannbad og bland det sammen.
Bre sjokoladen over sjokoladekremen og sett den tilbake i fryseren, slik at den stivner.
Smelt sukker til karamell i en kjele uten at det røres i den. Varm opp fløte og ha det over det smeltede sukkeret. Rør godt og la alt koke til karamellen er smeltet i fløten. Tilsett kakao og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett smør. La smøret smelte inn og avkjøl sjokoladekaramellen.

Skjær i ønskede biter, lag dem ikke for store, for disse er veldig mektige. Pynt gjerne med friske bær på toppen og hell litt over sjokoladekaramellsaus like før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×