Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingfilet med urtesmør, plommer og eplesirupsaus

kylling med brie og plommesaus
0 Flares 0 Flares ×

Plommesaus smaker nydelig til stekt kylling.
Det søte og det litt sterke gjør seg veldig godt til det salte. Prøv denne om du har lyst på litt annerledes saus.

4 porsjoner

4 kyllingfileter
100 g smør
1 neve friske urter
1 båt hvitløk
Ovnsbakte småpoteter:
600 g små poteter
3 båter hvitløk
100 g smør

1 ts salt
1/4 ts pepper
1 neve friske urter
Plommesaus:
6 plommer

¼–½ rød chili
2 dl eplejuice
1 dl sukker
Baconsurrede brekkbønner:
1 pk. brekkbønner
1 pk. bacon
½ ss smør
Topping:
4 tykke skiver brie

Bland sammen smør,friske urter og finhakket hvitløk. Gni kyllingfiletene
godt inn med romtemperert urtesmør.
Legg dem i en ildfast form.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av filetene. Stekes på midterste rille ved 200 grader til de har en
kjernetemperatur på ca. 68 grader, det tar ca. 20 minutter.
Ta kyllingfiletene ut og la de hvile noen minutter.
Ha poteter i en ildfast form.
Finhakk hvitløk og legg på smør i biter. Strø over salt og pepper. Stek i ovnen på nederste rille sammen med kyllingen.
Del plommene i to og fjern steinene. Del dem så i biter.
Kok eplejuice og sukker til det tykner og får litt sirupskonsistens,ca. 30 minutter.
Tilsett plommer i biter og finhakket chili. La alt koke noen minutter.
Surr bacon rundt noen brekkbønner.
Legg dem i en stekepanne med litt smør og stek dem noen minutter til baconet er stekt og bønnene møre.
Legg på en skive med brie på hver av filetene.
Om du ønsker, kan du sette dem inn i ovnen et par minutter, så smelter osten litt.
Server kyllingfiletene med poteter, baconsurrede bønner og plommesaus

kylling med brie og plommesaus
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet