Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Skalldyr, pasta og chilidressing

skalldyr, pasta og chilidressing

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Pasta passer til alt, så hvorfor ikke prøve pasta med skalldyr? I denne oppskriften har du reker, sjøkreps og blåskjell i pastaen sammen med chilidressing. Men får du ikke tak i sjøkreps eller ikke ønsker å ha det med ettersom det jo er en litt dyr råvare, kan du øke mengden på rekene om du er redd det blir litt lite mat. Du kan fint benytte frosne reker i denne retten. Server gjerne godt brød og gjerne en salat ved siden av.

4 porsjoner

300 g reker, uten skall
8 sjøkreps, kan utelates
1 kg blåskjell
1 dl eplejuice
1 båt hvitløk
4 porsjoner tagliatelle
Marinade:
2 båter hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss limesaft
2 ts fiskesaus

Dressing:
1/2 lime
1 rød chili
1 ss koriander, frisk
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
Tilbehør:
lime
koriander, frisk
brød

Rens reker og sjøkreps.
Damp blåskjell i eplejuice og finhakket hvitløk til de åpner seg.
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra.
Ha blåskjellene i pastaen.
Marinade:
Finhakk hvitløk, rør sammen ingrediensene til marinaden og hell den over rekene og sjøkrepsen. La de trekke i marinaden i 30 minutter.
Stek reker og sjøkreps i en varm stekepanne i 1 minutt, så de blir varme. Bland med blåskjellpastaen.
Dressing
Press saften av lime, finhakk chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til.
Vend skalldyrpastaen inn i dressingen og server med limebåter, koriander og brød.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet