Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Paprikasuppe med krutonger

paprikasuppe med krutonger

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en suppe som er full av deilige smaker og med en anelse røkt smak fra de lettstekte paprikaene. Ønsker du å toppe med biter med laks, smaker det godt på toppen. I tillegg så metter det litt ekstra, du får i deg viktige næringsstoffer og det er godt for kroppen.

4 porsjoner

4 røde paprika

1 rød chili

1 løk

2 båter hvitløk

1 ss smør

2 poteter

1 boks hermetiske tomater

6 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

¼ ts salt

¼ ts pepper

1 ts spisskummen

Krutonger:

1/4 dagsgammelt grovbrød

½ dl olje

1 neve finhakkede urter

Pynt:

Timian

4 ss kesam eller rømme

Sett ovnen på 250 grader eller sett på grillelementene.
Del paprikaene og chili, og fjern innmaten.
Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca. 10 minutter, eller til paprikaene er litt brente. Fjern mesteparten av det brente skallet.

Surr løk og hvitløk i smør i en kjele.

Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og buljong.

Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt mer vann.

Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.

Krutonger:

Del opp brødet i biter og ha litt olje i stekepannen.

Surr brødet i oljen og strø over urter eller tørre krydder.

Ta bitene opp og la de avkjøles på tørkepapir.

Server suppen med krutonger og litt timian på toppen.

Handleliste:

4 røde paprika

1 rød chili

1 løk

1 hvitløk

2 poteter

1 boks hermetiske tomater

1/4 dagsgammelt grovbrød

1 neve finhakkede urter

1 potte timian

1 boks kesam

Sjekk i skapet:

smør

1 terning grønnsaksbuljong

1 glass spisskummen

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet