Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sitronlangpanne med bringebær.

sitronkake
0 Flares 0 Flares ×

Sitronkake smaker alltid godt til en god kopp kaffe. En enkel melisglasur med søte bringebær og noen eukalyptusblader på toppen, gjør at denne kaken også er vakker å se på. Bruk økologiske sitroner når du skal bruke skallet i deigen. Da er du sikker på at de ikke inneholder kjemikalier du ikke ønsker å få i deg.

sitronkake

18 stk<

400 g smør
6 dl sukker
6 egg
7 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
2 dl sitronsaft, økologiske sitroner
1 sitron, finrevet skall, økologiske

Melisglasur, bringebær og eukalyptusblader:
2 eggehviter
5 dl melis
1 ss sitronsaft
1 boks bringebær
1 gl tørket bringebær

Noen blader eukalyptus
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene samtidig som du tilsetter mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland alt godt sammen.
Rør inn sitronsaft og finrevet sitronsaft. 
Kle en liten langpanne, 30 x 40 cm med bakepapir og bre røren ut i formen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl kaken i formen.


0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet