Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladerosekake

langpannekake sjokolade
0 Flares 0 Flares ×

Dette var yndlingskaken til min mamma. Hun bakte den alltid til min bursdag og jeg kan huske at det aller beste var at den alltid ble pyntet med geletopper og kokos. Men denne kan pyntes på utallige måter. Her er det bare din egen fantasi som stopper deg.

langpannekake sjokolade

ca.18 stk

5 egg
4 dl sukker
400 g smør
2 ts bakepulver
3 ss kakao
2 dl melk
6 dl mel

PYNT:

200 g smør
200 g margarin
Ca. 2 pk melis

2 ts vaniljesukker
1 – 2 dl fløtemelk
1 gul konditorfarge
1 lilla konditorfarge
1 rosa konditorfarge
1 ss bakekakao

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Smelt smør og avkjøl litt.
Tilsett smør, bakepulver, kakao, melk og mel i blandingen.
Løft det inn i deigen med en slikkepott.
Ha blandingen i en bakepapirkledd langpanne, 30x40cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter eller til den er stekt og det ikke sitter deig igjen på pinnen.

Tips!
Avkjøles gjerne i langpannen for da blir den enda saftigere.
Ha smør, evt margarin, melis og vaniljesukker i en bolle. Pisk det sammen, tilsett fløte og melk, evt bare melk i blandingen. Du kan også bytte ut melk og fløte med kaffe, juice eller sjokolademelk.
Når kremen har fått ønsket konsistens, fordel kremen i 4 forskjellige boller.
Tilsett ønsket konditorfarge og kakao i de forskjellige bollene, bland dette godt inn og fordel kremen i 4 forskjellige poser.
Bre ett lag med sjokoladekremen rundt hele kaken før du begynner med å lage roser i forskjellige farger på toppe.
Har du ikke mer enn en sprøytepose med tipp, kan du lage rosene med ønsket farge og så fortsette med de andre. Jeg har valgt å ikke dekke hele kaken med roser, men dette er helt opp til hva du selv ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet