Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kjøttpudding med kålstuing

kjøttpudding med kålstuing

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Det er kanskje lenge siden du har laget kjøttpudding, for den har kanskje gått litt i glemmeboken i konkurranse med nye middagstrender?
Men det er egentlig veldig enkelt å lage det og med en deilig kålstuing til blir det et kjempe godt måltid som bringer deg helt klart tilbake til mormors kjøkken. 

 

(4 porsjoner)

500 g kjøttdeig
1 ts salt
1 egg
1/2 dl mel eller potetmel
2 gule løk
evt. 25 g pinjekjerner

Kålstuing:
½ kg kål
1 ss salt
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl melk
1 dl kremfløte
salt og pepper

Rør kjøttet godt sammen med salt, egg, mel, finhakket løk og evt. pinjekjerner.
Sett kjøttdeigen kjølig. Kle en liten brødform, 1 l med bakepapir og ha i kjøttdeigen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 40 minutter eller til den er gjennomstekt. Bruk gjerne steketermometer og ta den ut når den viser 68 grader. La den stå 15 minutter, slik at kjøttkraften setter seg og den blir lettere å skjære pene skiver.

Finsnitt kålen eller bruk ostehøvel.
Kok opp vann i en kjele, og tilsett salt og kålen.
Kok kålen et par minutter til den er mør. Sil av vannet.
Smelt smøret, tilsett mel og rør godt sammen i en kjele.
Spe med melk og fløte til en tykk, hvit saus.
Smak til med salt og pepper
Tilsett kålen og bland godt sammen.
La det småputre i noen minutter.
Server kjøttpuddingen med kokte poteter, rørt tyttebær og kålstuing.

kjøttpudding med kålstuing

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet