Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Rustikk kyllingpai

rustikk Kyllingpai
0 Flares 0 Flares ×

Hjemmelaget pai er noe som frister både store og små. Den passer perfekt å lage i helgen når du har lyst på noe ekstra godt. Lag den gjerne dagen i forveien, så kan du vare varme den litt i ovnen før den skal spises.

4 – 6 porsjoner
Paideig:
150 g smør
200 g hvetemel
ca. 2 ss vann
Fyll:
400 g kylling
4 skiver bacon
200 g mozzarella
1 grønn squash
1 rødløk
1 båt hvitløk
50 g små sjampinjong
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
4 egg
2 dl kremfløte
1 neve timian
Tilbehør:
frisk blandet salat
1 gl oliven
Sett ovnen på 180 grader.
Varm olivenolje i en stekepanne og stek kyllingen i 2-3 minutter.
Tilsett squash, finhakket løk og hvitløk og stek videre et par minutter. Smak til med salt og pepper ved behov.
Kutt mozzarella i grove biter og riv squashen på et grovt rivjern eller kutt den i tynne skiver.
Del sjampinjongen i to,
Visp sammen egg og fløte. Rull ut paideigen i en form. Eller lag deig som du kjevler ut.
Fyll med kylling, løk, squash, sjampinjong og mozzarella.
Hell eggeblandingen over fyllet og strø med revet ost og timian på toppen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter eller til den er fast i midten. Bruk baksiden av en skje for å kjenne om den er fast og ikke flytende. La den stå ca. 2 minutter på benken før den serveres.
Server med en frisk blandet salat og gjerne litt oliven ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet