Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Millionbøf

billionbøff

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
billionbøff

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Millionbøf er en dansk gryte med kjøttdeig og som er veldig barnevennlig. Denne retten kan serveres med poteter, potetmos, pasta eller ris. Navnet kommer av at kjøttet under steking deles i mange små stykker.

4 porsjoner

600 g karbonadedeig eller kjøttdeig
200 g frisk sjampinjong
1 løk
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss margarin eller smør 
1 pose brun saus evt hjemmelaget saus:

Brun saus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl kraft (1 terning buljong + vann)
2 dl fløte evt melk
1 ts soyasaus
½ ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:
8 poteter
1 ss smør
ca.2 dl melk
salt og pepper

Tilbehør:
4 ss rørte tyttebær
2 gulrøtter
1 hode brokkoli
Stek karbonadedeig eller kjøttdeig, sopp delt i to og strimlet løk i en stekepanne med smør til den er gjennomstekt.
Lag saus etter anvisning på posen. Eller lag brun saus
Brun smøret og hvetemel over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
Spe med sjy, tilsett fløten eller melk og rør godt.
La sausen småkoke i ca.10 min.
Tilsett soyasaus og smak til med evt mer salt og pepper.
Hell sausen over kjøttet og bland godt.
Kok opp vann med salt, ha i grønnsaker og la dem koke i 2-3 minutter.
Ha potetstappe på tallerkenene. Legg over kjøttblandingen.
Strø over noen hele tyttebær om du ønsker
Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.

Handleliste:
600 g karbonadedeig eller kjøttdeig
200 g frisk sjampinjong
1 løk
1 pose brun saus
evt buljong og melk
3 dl fløte eller melk

1 lite glass rørt tyttebær
2 gulrøtter
1 hode brokkoli

Sjekk i skapet:
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss margarin
Evt litt melk til brun saus og potetstappen

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet