Hvit sjokolade panna cotta med multesaus

«Kjærlighetsdessert med multesaus, bedre enn dette kan det knapt bli»

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
4 porsjoner
6 pl. gelatin
1 vaniljestang
6 dl kremfløte
1 dl H-melk
50 g hvit sjokolade
50 g sukker
Multesaus:
Ca. 4 dl multer
5 dl vann
1 dl hvitvin
Ca. 150 g sukker
1/2 vaniljestang
1/4 kanelstang
Pynt:
16 friske multer
sitronmelisse
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter før bruk.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut førene. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele med fløte, H-melk og sukker. Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen og la sjokoladen smelte i, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller rødvinsglass.
Kok opp sukker og vann.
Tilsett limesaft og avkjøl. Lime hindrer at sukkeret krystalliserer seg og setter i tillegg en frisk smak på multene.
Kjør multen og sukkerlake i foodprosessor. Ta gjerne av noen til pynt på toppen. Siles og hell over multesausen på toppen av panna cottaen.
Legg gjerne noen multer på toppen og pynt med sitronmelisse.
Server.
Legg igjen en kommentar