Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Créme Brûlée

Creme brule

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Denne gode desserten smaker utrolig godt og er enkel å lage hjemme. Man trenger slett ikke mye kunnskap, eller avanserte råvarer for å lage den. Créme brûléen får deg til himmels! Server den gjerne når du får gode venner på besøk.

6 porsjoner
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl melk
75 g sukker
4 eggeplommer
ca. 75 g sukker til karamell på toppen

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.
Avkjøl melkeblandingen.
Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i lunken vann opp til ca 1/3 av formene.
Stek i ovn på nederste rille på 150 grader i 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.
Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell. Men du kan også gjerne bruke en gassbrenner om du har det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet