Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Safrankokte epler med hjemmelaget vaniljeis

safrankokte epler
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en eksklusiv og luksuspreget dessert med julens smaker. Du må gjerne bytte ut eplene med pærer om du heller ønsker det.  Lager du en porsjon med hjemmelaget vaniljeis til, blir denne desserten kanskje enda bedre. 

4 porsjoner

4 epler
1 l vann
600 g sukker
1 vaniljestang
1- 2 g safran
1 stjerneanis
1 kanel, hel
50 g valnøtter

Vaniljeis:
4 eggeplommer
3 dl fløte
1 ts vaniljesukker
4 ss sukker

Lag sukkerlake av vann, sukker, vaniljestang, safran, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
Skrell eplene, og legg dem i sukkerlaken.
Kok opp, og la det hele stå i kjelen og trekke 1/2 time.
Tilsett valnøtter.
Avkjøl i laken. Ta eplene opp og sett dem på en tallerken.
Sil laken og ta vare på valnøttene.
Ha eggeplommer, fløte, vaniljesukker og sukker i en bolle. Bland alt godt sammen.
Ha alt i en ismaskin og kjør isen ferdig i ismaskin, har du ikke ismaskin, bland alt godt sammen, og sett i fryseren.
Ta ut noen ganger og rør rundt før isen fryses, da slipper du iskrystaller.
Server epler med lake og en kule is og valnøtter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet