Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kongekrabbe med chili og hvitløk og smørsaus.

kongekrabbe med smørsaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto:Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en supergod forrett med en himmelsk saus til. La sausen få koke seg tykk, da får den en fantastisk fyldig smak som passer perfekt til kongekrabbe eller kamskjell. Bruker du kamskjell må du passe på at du ikke steker kamskjellene mer enn 1 minutt på hver side.  Stekes de for lenge, blir de seige og blir nesten som sprettballer.

4 porsjoner

2 klør kongekrabbe
1 båt hvitløk
1/2 rød chili uten frø
2 dl kraft fra kongekrabben
3 dl fløte
1 ss smør
Litt sitronsaft
1 pk asparges
litt salat
4 skiver lime
dill
Legg frosne kongekrabbe i en bolle sammen med finhakket hvitløk og chili
Har du opptinte kongekrabber, kok litt kraft på skallet og bruk det.
Ta kongekrabbeklørne opp fra kraften når de er tinte. Ta vare på kraften, den er utgangspunkt i sausen som skal lages.
Fjern skallet av kongekrabbene, bruk gjerne en saks og klipp opp skallet.
Ha kraften i en kjele og kok inn kraften til halv mengde eller litt mindre sammen med finhakket hvitløk og chili.
Hell på fløten å la den koke til passe tykk saus, dette tar litt tid, så pass på slik at sausen ikke brenner seg.
Når sausen er passe tykk piskes smøret inn. Tilsett litt sitronsaft og smak til med salt.
Kok asparges sprø i litt salt og en liten klype sukker, ca. 2 minutter.
Stek kongekrabben, kun kort tid, ca .1 minutt på hver side.
Legg kongekrabbe og asparges på litt salat i en liten bolle eller en tallerken.
Hell over saus og pynt med
en skive lime og dill på toppen.
Server gjerne bagetter ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet