suksessterte
Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter

Suksessterte i to lag

0 Flares 0 Flares ×

Å lage kaker til de store anledningene er hyggelig og i tillegg har det lange tradisjoner i Norge.
Men med store kaker blir det ofte igjen rester.  Så hvorfor ikke lage porsjonsstykker og sette dem på ett vakkert, akkurat så mange som du har gjester. 
Bak suksessterte i en langpanne og stanse ut passe store trekanter. Pass på at du ikke lager de for store for disse kakene er veldig mettende om de blir for store.

8-10 stk

500 g mandler
500 g melis
1⁄2 sitron
7 eggehviter
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Smørkrem:
7 eggeplommer
11⁄2 dl kremfløte
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g mykt smør

Legg bakepapir i bunnen av en liten langpanne (ca. 30×40 cm). La bakepapiret stikke opp over kanten på formen.
Gni innsiden av en miksebolle med den halve sitronen. Ha i eggehvitene og pisk dem stive. Senk farten litt og fortsett å piske mens du tilsetter melis litt etter litt til alt er brukt opp og du har en blank og stiv marengs.
Sikt hvetemel og bakepulver og vend det inn i marengsen sammen med malte mandler.
Ha marengsmassen i langpannen og fordel den over bunnen.
Stek kaken på midterste rille ved 170 grader i 30 minutter. Ta den ut av ovnen og avkjøl på rist. Legg gjerne et rent kjøkkenhåndkle over mens den avkjøles for å holde på fuktigheten.
Bland alle ingrediensene til smørkremen, unntatt smør, i en kjele.
Varm opp under kontinuerlig vipsing til kremen når kokepunktet. Ikke la den koke.
Ta kjelen av varmen og avkjøl kremen til romtemperatur. Sett gjerne kjelen i kaldt vann.
Del smøret i biter og ha det i blandingen. Bruk håndmikser og visp sammen kremen til en luftig krem.
Del bunnen i passe store trekanter, pass på at de ikke blir for store.
Ha smørkremen over i en sprøytepose med tupp og sprøyt på ett lag med krem på bunnen. Legg så på ett lokk i samme størrelse og sprøyt på små rundt topper. Pynt med blåbær og litt sitronmelisse på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×