ukemeny
Alle innlegg Menyer

Uke 36 – 18 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Første uke i september og høsten er helt klart på vei. Selv om dagene fortsatt er ganske varme blir de både mørkere og kortere. Men det har sin sjarm det også. Her har jeg satt sammen en meny som både store og små vil like. Nyt uka og ha en strålende uke alle mine lesere der ute.

Mandag: Spaghetti Bolognese

spaghetti-bolognese

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè

8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

Tirsdag: Potet og purreløksuppe

potetogpurresuppe

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 
400 g poteter
1 purre
1 løk
21 pk. kyllingbuljong
1 boks 
fløte, evt melk
4 – 8 skiver røkelaks

Sjekk i skapet:
smør

olivenolje eller trøffelolje
salt og pepper

Onsdag : Kyllinggryte med butterdeigslokk

innbakt-kylling-suppe

Idè og Matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
6 kyllingfileter
2 dl hvitvin
1 boks fløte eller crème fraîche
1 lite glass Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
1 bunt
vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
1 pakke butterdeig

Torsdag: Fish and Chips

fish-and-chips

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking
1 kg hvetemel
1 egg
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter

 

Fredag: Coq au vin – hane eller kylling i vin

kylling-i-vin

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

1 stor rå kylling (ca. 1,5 kg) eller 1 -2 høner
100 g lettsaltet sideflesk
Ca. 1½ l hønsekraft/buljong
1 liten tube tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
3½ dl rødvin, gjerne rester
1 hvitløk
1 laurbærblad

1 frisk timian (eller 1 ts tørket)

Sjekk i skapet: 
1 kg Hvetemel
1 cognac(kan sløyfes)

Lørdag: Laks på en seng av risotto 

laks-risotto

Matstyling: Kristin Jøtun Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1
rød chili
1 sitron

Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør

Søndag: Hønsefrikassè

hose-frikasse

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne
2 laurbærblad
1 pk hvite pepper
1
purre
2
persillerot
1
sellerirot
6 gulrøtter
1  gul løk
frisk kruspersille
salt og pepper
1 boks fløte evt melk eller matfløte

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×