Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Afrikansk kylling Yassa

kylling i form på seng av gronnsoker

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

På alle verdens matbord finner vi kylling og kyllingretter. Og det er enkelt å lage enten  på en komfyr eller over et bål. Her er det en oppskrift fra Afrika. 

4 kyllingfileter
Mariande:
1 løk
4 båter hvitløk
1 rød chili
1 dl soyaolje
8 ss sitronsaft
2 ss dijonsennep
3 ss soyasaus
2 ts paprikapulver

Saus:
2 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
1 løk
4 gulrøtter
50 g aspargesbønner
Tilbehør:
ca. 200 g couscous
1 boks hermetiske kikerter
2 ss rosiner

Finhakk løk og hvitløk.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene.
Marinér i minst 1 time på benken, eller gjerne over natten i kjøleskap.
Ta opp kyllingfiletene, tørk lett av dem og legg dem over i en ildfast form.
Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt.
Ha marinaden og buljong i en kjele og la det koke noen minutter på svak varme.
Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder.
Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden.
Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn 1/2-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner.
Legg grønnsaker  på et fat og legg kyllingstykker over og hell litt saus over.

Server couscousen i en bolle og gjerne godt brød til.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet