Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladekake med karamellfyll og sjokoladeglasur

sjokoladekake

Matstyling og foto: Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en fantastisk deilig sjokoladekake med smakfullt karamellfyll. Jeg har laget karamellfyllet ved å legge hele boksen med kondensert melk med sukker i en kjele. Passet på at den var dekket med vann mens den småkokte i ca. 3 timer. Etter tre timer var det blitt til nydelig karamell og det helt uten at jeg løftet en finger. Lag en deilig hvitsjokoladeglasur og hell over kaken like før den skal serveres. Prøv den og jeg er helt sikker på at du og gjestene dine vil elske denne sjokoladekaken. 

12 stk.

200 g smør
2½ dl sukker
4 egg
3½ dl hvetemel
2 ss sirup
200 g sjokolade 55%
1 ss kakao
11/2 ts bakepulver

Karamellssaus:
1 boks kondensert melk med sukker

Hvit sjokoladeglasur:
1 1/2 dl fløte
200 g hvit sjokolade
Pynt:
Melis
Blåbær
Bringebær
Jordbær
Bjørnebær
Eukalyptusblader
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett og ett egg, samtidig som du tar en skje med hvetemelet mellom hver gang du tilsetter ett nytt.
Tilsett sirup og grovhakkede nøtter.
Smelt sjokoladen i vannbad
Bland resten av melet med de øvrige ingrediensene, tilsett smeltet sjokolade og rør det godt sammen.
Hell røren i en smurt randform, ca. 2l.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca.1 time, sjekk med en pinne om den er ferdig stekt.
Gjør klar en kjele med vann og legg i boksen, pass på at vannet dekker hele boksen under hele kokingen. Kok boksen i vannet  ca 3 timer. Etter tre timer ta den ut av vannet og lar den avkjøles litt før du åpner boksen med boksåpner.

Del kaken i to og legg bre karamellen over kaken og legg så på toppen. Ha den tilbake i formen og sett formen kjølig noen minutter. 

Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle. Kok opp fløten i en kjele, ta kjelen bort fra platen og hell den over den hvite sjokoladen. Rør det godt sammen.

Sett kaken på ett fat og hell sjokoladen over kaken og la glasuren stivne på toppen. Fyll opp hullet med masse deilige bær. Strø over litt melis og pynt med eukalyptusblader på toppen om du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet