Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Cæsarsalat med dressing

cæsarsalat

Matstyling: Kristin Jøtun
Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Den ble første gang laget av den italienske innvandreren Cæsar Cardini i 1924. Dette er en mektig salat som passer godt å servere til middag.
Denne dressingen skiller seg litt fra de aller fleste cæsardressinger ved at den inneholder kajennepepper. Vær forsiktig med å ha for mye i med en gang.

4 porsjoner
2 hoder hjertesalat eller romanosalat
2 kyllingfilter
3 båter hvitløk
4 skiver loff
100 g tørrsaltet bacon
200 g tomater
50 g parmesan
2 egg
1 ss smør
1 ss olivenolje
litt salt
sort pepper
Dressing:
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
2 båter hvitløk
2 ansjosfileter
1/2 sitron, saft
1 dl soyaolje
1/4 ts salt
1/2 knivsodd kajennepepper
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
Stek dem i en varm stekepanne med smør og olivenolje og to hvitløks båter.
Stek filetene i cirka 8–10 minutter på hver side.
Rist loffterninger gylne og sprø i smør og tilsett den siste hvitløken som er finhakket.
Stek bacon i en tørr varm panne til det blir sprøtt.
Vask og tørk salaten og del eller riv den opp i passe biter.
Skjær tomatene i to.
Vend salaten i dressingen.
Skjær kyllingfileten i skiver.
Del eggene i båter.
Anrett salaten på tallerkener.
Fordel kylling, brødkrutonger, bacon, tomater, eggebåter og parmesan over salaten.
Avslutt med litt kvernet svart pepper.
Ha eggeplomme, sennep, hvitløk, finhakket ansjos og sitronsaft i en bolle.
Visp alt godt sammen.
Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle.
Smak til med salt og kajennepepper.
Vend salaten i dressingen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet