Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Havets sølv med fjellets gull

havets sølv - sild

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er min favoritt når det gjelder sild. Den inneholder både akevitt og sherry og denne silderetten er like vakker  å se på som den er god.

 (1 – 2 glass)

1 kg saltsildfilet
2 rødløk
3 sjalottløk
½ dl multer
½ dl tyttebær
3 ss dill
Lake:
2 dl sherry
1 dl akevitt
6 – 7 ss eddik, 7%
2 dl sukker
20 pepperkorn
Del sildefiletene i små biter.
Rens og del rødløk og sjalottløk i skiver.
Tilsett multer og tyttebær
Finhakk dill og ha det i bollen sammen med det andre.
Bland sammen sherry, akevitt, eddik og sukker kaldt.
Slå over laken og la alt stå minst ett døgn før servering.
Pynt med litt dill på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet