Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Strandhugg i vannkanten med noe godt i glasset som følge.

strandhugg -i-vannkanten
0 Flares 0 Flares ×

Nå bader det meste av landet i sol og varme, da er det godt å komme seg ut i skog, til vannet eller bare i en park etter endt arbeidsdag. Sulten melder seg alltid etter en full dag, så derfor er det viktig at maten du skal lage og servere er enkel og lettvin når du pakker piknikkurven for en tur ut i det blå. Fyll den med kyllingsnurrer, eggesalat, salat, godt brød og gjerne noe godt å drikke. Det blir kanskje litt ekstra arbeid i forkant, gjør det gjør det så enkelt når du er ute. Kos deg og nyt gode sommerdager ute i det fri!

Eggesalat

egge-salat

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

4 porsjoner

4 egg
4 ss majones
4 ss rømme
1 ss gressløk
1 båt hvitløk
litt rød chili
salt og pepper
Hardkok eggene i 8–10 min. og avkjøl i rennende, kaldt vann.
Del eggene med en eggedeler, først på tvers, så på langs.
Bland de hakkede eggene med majones, rømme og gressløk.
Tilsett gjerne finhakket hvitløk og litt rød chili om du har lyst på litt mer sting i smaken.
Smak til med salt og pepper.

Kyllingklubber

kyllingklubber

4 porsjoner

12 kyllingklubber
FAVORITTGRILLSAUS:
4 ss ketchup
2 ss vineddik
2 ss worcestershire-saus
2 ss smeltet honning
2 ss brunt sukker
1 ts Tabasco
1 ts paprikapulver

Lag noen snitt i kyllingklubbene og bland alle ingrediensene til sausen.
Pensle godt over kjøttet med grillsausen.
Stek i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 20–25 minutter eller ute på grillen.
Pensle med grillsausen underveis.

Tips!
Du kan også kjøpe ferdigstekte kyllingklubber og pensle dem med grillsausen mens de varmes opp på grillen.

Kyllingsnurrer eller pizzasnurrer

pizza-snurrer

4 – 6 porsjoner

3 dl lunkent vann
½ pk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
400 g kyllingkjøttdeig
4 ss olje
1 løk
2 båter hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann
5 dl revet ost

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Brun kyllingkjøttdeig i oljen på sterk varme i to omganger.
Ha all kyllingdeigen tilbake i stekepanna.
Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann.
La sausen småkoke i ca.10 min. til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30×50 cm.
Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
Skjær den i ca.2 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett.
Dryss på ost.
Etterhev pizzasnurrene i ca.10 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 225 grader i ca.15 minutter.

Roastbiff med verdens beste potetsalat

Roastbeefruller

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

8 – 10 porsjoner

800 g flatbiff eller mørbrad av storfe
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør eller olje
Potetsalat:
8 store potet
1 dl rømme
1 pk majones á 165 g
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ss sitron
1 grønt eple

Pynt:
tannstikker/cocktailpinner
1 paprika

Gni kjøttet inn med salt og pepper.
Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
Brun kjøttet i smør eller olje rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Legg kjøttet i en ildfast form.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 125 grader. Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60-65 grader er den rosa.
La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv eller en oppskjæremaskin.
Kok, skrell og avkjøl potetene. Del de i passe terninger.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Rens løken og skrell eplet og skjær i fine biter.
Vend alle ingrediensene sammen, og la salaten stå en stund for å få smak.
Ta en skive med roastbiff, legg på en god skje med potetsalat og legg på paprika i strimler.
Rull sammen og fest med en tannstikker eller cocktailpinner.

Biffsalat med asiatisk dressing

biffsalat

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

600 g biffstrimler
1 ferdigkuttet salatblanding
8 cherrytomater
1 rødløk
1 pk mini asparges
1 lime
1 bunt koriander
Dressing:
2 ss soyasaus
3 lime, saft
1 ss frisk koriander
1 rød chili
2 båter hvitløk
¼ dl vann
Ca.4 ts sukker
Stek kjøttet i litt olje og avkjøl.
Legg salatblandingen på et fat og legg på tomatene delt i to.
Skjær løken i skiver og legg på.
Kok asparges i saltet vann, og avkjøl i rennende vann og legg dem på fatet.
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Legg biffbitene i  halvparten av dressingen og la de ligge noen minutter å trekke smak.
Legg biffbitene over salaten, legg på koriander og server resten av dressingen ved siden av.
Server gjerne med godt grovt brød  eller villris ved siden av.

Drikke til å servere i glasset:

Det passer alltid å servere en god hvitvin, en rosèvin eller bobler i sola. Her gir jeg deg noen gode varianter du kan prøve ut.

89501 Moët & Chandon Impérial Brut Kr 399,90

Dette er en champagne som dufter og smaker av eple og sitrus, noe mineraler, gjær og gummi. Bland den med masse is og gjerne med litt bær i glasset. Nydelig og verdt å drikke når du har noe helt spesielt du har tenkt å feire eller bare har lyst på noe leskende.

Moet ice

83901Casal Garcia hvitvin  kr 90 og 5174701Casal Carcia Rosèvin, kr 99.

rosevin til sommerhygge

Casal Garcia hvitvin bidrar til å gjøre festen komplett. Hvem har sagt at man må vente til det er badetemperatur før reker, loff og hvitvin kan nytes ute i solen? Vinen er ung, velbalansert og perlende med en lys og klar farge. Den har en delikat og fruktig smak, og inneholder kun 8,5 % alkohol. Det gjør den til en perfekt følgesvenn til rekemiddagen, særlig om man vil kose seg litt ekstra også i hverdagen.

Å servere Casal Garcia Rosé som aperitif gir gjestene den velkomsten de fortjener. Også denne med en lav alkoholprodusent, slik at gjestene kan nyte et par glass før middagen uten å føle at det blir for mye. Med aroma av jordbær og bringebær, samt smak av røde bær gjør den ganen klar for det som venter. Denne passer også godt å servere til sushi om du skulle ønske det.

 

Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2017 kr  499 for 3 liter BIB

Hvitvinpapp til sommerkvelden

Denne vinen er ung,  og har  smak av sitrus og grønne urter og med streif av mineraler i ettersmaken.Den finnes både i flaske og i BIB og egner seg kjempe godt til å ha med seg ut. Server den kjølig, den blir fort varm i glasset. 

 

8303601 Crémant de Bourgogne, 249,90

cremant Crémant de Bourgogne har vært en egen AOC siden 1975, og disse musserende vinene blir laget på den tradisjonelle champagnemetoden med annengangsgjæring på flaske. Denne vinen er laget på Chardonnay av Château de Val de Mercy. Dette er en musserende vin med gode og små bobler, smak av friske epler, blomster, mineraler og litt gjærbakst som champagnen etterstreber og smaker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet