Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingsnurrer

pizza-snurrer
0 Flares 0 Flares ×

Kyllingsnurrer er nesten som et pizza-wienerbrød, og er klart blant barnas favoritter. Super som piknikmat. Varm dem litt opp før du reiser ut og pakk dem inn i folie, da holder de seg litt lune. 

4 – 6 porsjoner

3 dl lunkent vann
½ pk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
400 g kyllingkjøttdeig
4 ss olje
1 løk
2 båter hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann
5 dl revet ost

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Brun kyllingkjøttdeig i oljen på sterk varme i to omganger.
Ha all kyllingdeigen tilbake i stekepanna.
Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann.
La sausen småkoke i ca.10 min. til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30×50 cm.
Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
Skjær den i ca.2 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett.
Dryss på ost.
Etterhev pizzasnurrene i ca.10 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 225 grader i ca.15 minutter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet