Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Brokkoligrateng

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er godt på alle måter! Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer og server gjerne gratengen med finhakket persille.For å få noe sprøtt i retten kan du steke solsikkefrø lysebrune i litt olje og krydre med salt. Disse frøene smaker godt på gratenger og i salater. Sprøstekt bacon er også godt som topping. Server gjerne med ciabatta eller annet godt bakverk.

4 porsjoner

2 brokkoli
3 dl helmelk
2 ts maizena
¼ dl vann
175 g skinkeost, på tube
1 purre
1 båt hvitløk
325 g skinke, gjerne i boks
1 ts kvernet pepper
100 g revet ost Kok opp vann med salt.

Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm.
Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet og ha brokkolien i en ildfast form.
Kok opp melk, skinkeost, finhakket purre og hvitløk. Del opp skinken i biter og ha det i  skinkebiter. Jevn sausen med maizena rørt ut i kaldt vann.
Smak til sausen med salt og kvernet pepper. Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stekes i ovnen på 220 grader til den er gyllen, i 10 – 15 minutter.
Server gratengen gjerne med godt, grovt brød ved siden av.

 

Handleliste:
2 brokkoli
3 dl helmelk
175 g skinkeost, på tube
1 purre
1 hvitløk
1 boks skinke
100 g hvitost

Sjekk i skapet:
maizenna
salt og pepper

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet