Brokkoligrateng

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Dette er godt på alle måter! Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer og server gjerne gratengen med finhakket persille.For å få noe sprøtt i retten kan du steke solsikkefrø lysebrune i litt olje og krydre med salt. Disse frøene smaker godt på gratenger og i salater. Sprøstekt bacon er også godt som topping. Server gjerne med ciabatta eller annet godt bakverk.
4 porsjoner
2 brokkoli
3 dl helmelk
2 ts maizena
¼ dl vann
175 g skinkeost, på tube
1 purre
1 båt hvitløk
325 g skinke, gjerne i boks
1 ts kvernet pepper
100 g revet ost Kok opp vann med salt.
Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm.
Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet og ha brokkolien i en ildfast form.
Kok opp melk, skinkeost, finhakket purre og hvitløk. Del opp skinken i biter og ha det i skinkebiter. Jevn sausen med maizena rørt ut i kaldt vann.
Smak til sausen med salt og kvernet pepper. Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stekes i ovnen på 220 grader til den er gyllen, i 10 – 15 minutter.
Server gratengen gjerne med godt, grovt brød ved siden av.
Handleliste:
2 brokkoli
3 dl helmelk
175 g skinkeost, på tube
1 purre
1 hvitløk
1 boks skinke
100 g hvitost
Sjekk i skapet:
maizenna
salt og pepper
Legg igjen en kommentar