Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Vaniljeknuter

vaniljeknuter
0 Flares 0 Flares ×

Søte fristende vaniljeknuter med deilige perlesukker på toppen. Jeg er helt sikker på at disse kommer alle til å elske!

15.stk

200 g smør
4 dl melk
1 pk fersk gjær
1 egg
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 kg hvetemel
Fyll:
1 pk vaniljekrem
Pynt:
egg til pensling
perlesukker

Smelt smør og tilsett melk og varm opp til ca.37 grader. Rør ut gjæren.
Tilsett lett sammenpisket egg, sukker og vaniljesukker. Tilsett hvetemel litt etter litt mens deigen eltes.
Sett deigen til heving tildekket et klede i 30 minutter eller til dobbel størrelse.
Del deigen i to og kjevle ut begge emnene til firkanter, ca. 1 cm tykke.
Smør på vaniljekrem på halve delen og brett resten av deigen over. Gjør det likt på begge deigfirkantene.
Skjær så deigen i strimler.
Lag knuter ved å tvinne deigen rund fingrene og dytt den siste deigbiten i midten.
Settes på et stekebrett og etterheves på lunt sted i 30–40 minutter.
Pensle knutene med egg. Stø på perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i 12–15 minutter.

Avkjøles på rist. Spis dem gjerne lunkne. Men de må gjerne fryses.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet