Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Skillingsboller

skillingsboller
0 Flares 0 Flares ×

Denne tradisjonsrike kanelbollen stammer fra Bergen og navnet kommer av at bollene i sin tid kostet nettopp én skilling. Saftige og deilige rett og slett og verdt å bake.

Ca.12 stk.

200 g margarin
4 dl melk
50 g fersk gjær for søte deiger
2 egg
2 dl sukker
1 ts salt
1 kg hvetemel
1 ts kardemomme

Fyll:
100 g smør
1 dl sukker
2 ts kanel

Pynt:
1 egg
perlesukker
melis

Smelt smør i en kjele, hell i melk og varm væsken til 37 grader.  Rør ut gjæren i væsken.
Tilsett egg, sukker, salt, kardemomme og hvetemel. Tilpass mengden hvetemel slik at deigen ikke blir for tung. Arbeid deigen lett til den blir smidig i en maskin eller for hånd.
Dekk til deigen med plast eller et klede og sett den til heving på et lunt sted ca.30 minutter.
Rør sammen temperert smør, sukker og kanel. Del deigen i to, trill de til lange pølse og kjevle den ut til ca. 60 x 30 cm.
Smør på halvparten av fyllet og rull den fast sammen til en pølse. Skjær ca. 2 cm tykke skiver og legg disse på en stekeplate.
Heves tildekket på et lunt sted ca. 40 minutter. Pensle lett med egg og strø over perlesukker. Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca.10 minutter. Avkjøles på rist.

Bland sammen melis og eggehvite og ha det på bollene om du ønsker det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet