Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladekake med bringebærsjokoladekrem

Sjokoladekake med brigebær
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en vakker kake som ikke trenger mye pynt. Følger du rådene vil du enkelt kunne lage en vakker kake til festen!

(12 stk)

3 egg
3 1/2 dl sukker
225 g smør
2 1/2 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2-3 ss kakao

Bringebærkrem:
400 g mykt, usaltet smør
11 dl siktet melis
200 g hvit sjokolade
1 – 11/2 dl konsentrert usukret bringebærsaft

Usukret brigebærsaft:
600 g frosne bringebær
2 ss sitronsaft

Topping og Pynt:
200 g sjokolade, mørk
2 dl kremfløte
blåbær
bringebær
bjørnebær
røde marsipankuler
roseknopper
gullglimmer

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha i melken. Bland det tørre og vend det vekselvis i eggedosisen, sammen væsken. Ikke rør formye.
Hell røren i en godt smurt form, ca 22cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 40 minutter. Bruk kakepinne for å se om kaken er stekt. Avkjøl kaken på rist.
Del kaken i to og legg den ene delen på et fat.
Ha bringebær i en kjele og kok dem i ca.10 minutter. Ha dem i en sil og klem godt ut saften. Du kan også ha bringebærene i ett klede og vri ut all saft.
Ha saften tilbake i kjelen og reduser saften til det blir en tykk saus, dette kan fort ta ½ time. Avkjøles.
Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin sammen med melis, temperert smeltet sjokolade og bringebærsaft. La det kjøre til en luftig og jevn krem.
Legg kremen på bunnen og bre den godt ut over bunnen. Legg på lokket.
Kok opp fløte i en kjele. Grovhakk sjokoladen og hell fløte over. Rør sjokoladen ut i fløten til en glatt krem.
Ha kaken på ett fat og hell på halvparten av glasuren over toppen slik at den renner nedover sidene.
Avkjøl glasuren og ha den i en bolle og pisk den opp til luftig krem. Ha den over i en sprøytepose.
Pynt halvparten av kaken med bær, roseknopper og marsipankuler. Lag ett sikk sakk mønster på den andre halvdelen med gullglimmer. Sprøyt på små sjokoladeroser rundt kanten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet