Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Torsk, potet og grønnsaker i form

torsk-brokkoli-form
0 Flares 0 Flares ×

Fisk er viktig å få i seg og de siste årene har fiskeforbruket gått ned med nesten 25 %. Men fisk er en god kilde til viktige næringsstoffer kroppen er avhengig av. Denne enkle formen er smakfull, mettende og god og jeg er sikker på at også barna vil elske denne. Bruk gjerne matfløte i stedet for fløte om du ønsker det, eller bruk mest melk og litt fløte. Du kan også benytte laktosefrimelk eller fløte eller kokosmelk om du ikke tåler melk.

4 porsjoner

800 g torskefilet
1 ss salt

1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
4 store poteter
1 brokkoli
1/2 purre
2 båter hvitløk
1/2 – 1 rød chili
4 ss dill
2 dl fløte
evt. 1 dl fløte og 1 dl helmelk
1/2 lime, saft
1/2 ts salt
Pynt:
1/2 lime
dill
Strø på salt på fisken og la den ligge med salt i ca. 15 minutter. Skyll av.
Rens poteter og skjær i tynne skiver. Legg dem i en ildfast form.
Rens og del brokkoli og purre, finhakket hvitløk, chili i ringer og dill i formen og hell over fløte, fløtemelk eller matfløte.
Strø på litt salt og skvis over litt limesaft.
Sett formen i ovnen og stek på midterste rille ved 220 grader i ca.15 minutter.
Senk temperaturen til 180 grader.
Legg så på fiskestykke og stek dem med de siste 8 – 10 minuttene. Fisken er ferdig når du ser at den skiver seg. Men du kan også bruke ett steketermometer, da er fisken ferdig når det viser 50 grader.
Pynt med lime og frisk dill på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet