Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Grove nisterundstykker

grove-rundstykker-kli-nste

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Sunne, gode og mettende rundstykker. Disse er kjempe gode å ta med seg i matboksen og smaker kjempe godt med ost og skinke

20 stk.

5 dl vann eller melk
50 g fersk gjær
½ ts salt
2 ss olje
2 dl hvetekli
300 g sammalt hvetemel
250 g hvetemel
Pynt:
Frø

Varm væsken til 37 grader og rør ut gjæren i væsken.

Tilsett salt, olje, hvetekli, sammalt hvetemel og hvetemel og elt deigen til deigen slipper bakebollen. Dekk bakebollen til med et klede og hev den i ca. 30 min.

Del deigen i 20 emner og form de til rundstykker og sett dem til heving på et lunt sted i ca. 30 min.

Pensle med vann, strø med frø og stekes i ovnen på midterste rille ved 250 grader i 12–15 minutter. til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet