Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Skuffekake med mandler og perlesukker

skuffkake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en svært god langpannekake som egentlig kjennetegnes av dryss med sukker og kanel. Jeg har byttet ut kanel med skivede mandler. Nydelig og enkel å lage.

18 stk.
300 g romtemperert smør
300 g sukker
5 mellomstore/store egg
250 g hvetemel
revet skall av 1 sitron, helst økologisk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 g hakkede eller skivede mandler
3 ss perlesukker

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Rør smør og sukker lyst. Rør i eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Tilsett revet sitronskall og siktet mel.
Fyll røren i en liten langpanne, ca. 30 x 40 cm, som er kledd med bakepapir. Dryss over perlesukker og mandler
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader til den er lysebrun, ca. 25 minutter. Den må ikke stekes for lenge. Avkjøl kaken på rist og skjær den opp i biter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet