Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Havreflarn

Havreflarn

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Av og til lager man noen kaker som sjelden rekker innom kakeboksen før de blir spist opp. Havreflarn er slike kaker. Knasende gode og nærmest karamelliserte er disse deilige småkakene. Passer godt som tilbehør til iskrem eller pisket krem og friske bær. Nydelig rett og slett. 

ca. 40 stk.

150 g smør
200 g havregryn
2 egg
250 g sukker
2 ts bakepulver

Smelt smør og bland med havregryn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver.
Sett deigen på bakepapirkledd stekeplate med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8–10 flan pr. brett.
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 grader i 5 minutter, eller til flanene er gylne med mørkere kanter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet