Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Uke 06 – 18 med handleliste

Meny med handleliste
0 Flares 0 Flares ×

Vinteren er på sitt aller beste med kalde og klare vinterdager med masse snø og blått vinterlys. Jeg elsker rett og slett denne årstiden. Denne ukens meny inneholder gode oppskrifter på gode og varmede supper og gryter i tillegg flere gode og smakfulle kyllingoppskrifter. Så da håper jeg du finner inspirasjon i denne ukens meny med handleliste til middager som familien din vil sette pris på.  Nyt uken og dagene som nå blir lysere og lengre for hver dag som går.

Mandag: Suppegjøk med hot tomatsuppe

suppe-gjok

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kg hvetemel
50 g gjær
1/4 kg smør
4 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 liten boks tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater

Tirsdag: Torsketunger med hjemmelagde ravioli

torske-tunger

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
12 torsketunger
9 egg
100 g brødkrumme
2 rødløk
1kg hvetemel
1 kg durumhvete (kjøpes i vanlig butikk)
150 g fresk spinat
1 sjalottløk
1 hvitløk
200 g ricotta
100 g parmesan
4 små tomater
1 pose ruccola

Onsdag: Kyllinggrateng

kylling-grateng

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 hvitløk
1 løk
1 boks crème fraiche, gjerne lett om du ønsker
1 matfløte
4 poteter
1 pk makaroni
1 liten hvitost
1 pk ruccola salat
1 klase cherrytomater

Torsdag: Fiskesuppe med anis og appelsin

fiske-suppe-appelsin

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
1 konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste – Finner det i hylla med utenlanske varer
1 appelsin

100 g reker, uten skall
1 fersk timian,

Fredag: Lasagne

lasagne-hvit-saus

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk lasagneplater, gjerne fullkorn
2 løk
500 g kjøttdeig
400 g hermetiske tomater
1 liten tomatpuré
5 dl melk
200 g revet hvitost
 
Lørdag: Pollo con gnocchi – Fylt kylling med gnocchi

kylling-gnokku

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
1 dl friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
50 g smør
1 kg poteter
1 egg
100 g parmesan
400 g hvite bønner (kokte)
1 gl fetaost
Litt fersk timian

Søndag: Lammegryte med kanel, kakao og fiken

Lamme-fiken-gryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

800 g benfritt grytekjøtt av lam
1 løk
1 hvitløk
1 rød chili
2 gulrøtter
½ sellerirot
2 pastinakk
1 kakao
1 pk laurbærblad
1 kanelstang
1 okse- eller kalvekraft
4 ferske fiken

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet