Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Uke 4 – 18 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Jeg kan ikke fatte hvor fort disse ukene går, nå er vi allerede snart ferdig med januar. Dagene begynner så smått å bli lysere og sola har kommet tilbake mange steder også i nord. Det er skikkelig vinter og masse snø. I går brukte jeg tiden på å være ute i det fantastiske været å gå en lang tur på ski, så derfor ble tiden for knapp til å lage ukesmenyen helt ferdig. Men her er den og her skal det være noe å lage til middag som faller godt i smak hos store og små. En god uke til deg. 

Mandag:
Grønnsakswok

gronnsakswok

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
2 gulrøtter
1 squash
1 løk
50 g bønnespirer
1 pose grønnkål
1 gul paprika
1 rød paprika
1 rød chili
2 båter hvitløk
1 boks hvite bønner
1 boks røde linser
1 potte koriander
1 liten bit fersk ingefær
1 liten flaske søt chilisaus
1 pk naturris

 

Tirsdag:
Nudelsalat med laks

nudelsalat med laks

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
250 g laks
1 rød chili
1 hvitløk
1 Lime
1 mango
1 agurk
250 g nudler, gjerne fullkorn
100 g valnøtter

Onsdag:
Blomkålsuppe:

blomkalsuppe

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
2 blomkålhoder
1 boks fløte eller 1/2 l melk

 

Torsdag:
Potetlasagne

potetlasagne

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
1 hvitløk
1 glass Provencekrydder
1/4 kg smør
1 liter melk
1 liten bit hvitost

 

Fredag:
Paella

paella kylling sjomat

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
1 pk paellaris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran
2 ½ dl vermut eller tørr sherry
12 – 16 reker
1 pk frosne erter
1 kg blåskjell
1 liten hvitvin
1 bunt bladpersille
2 sitroner

Lørdag:
Biffspyd med kamskjell, peanøttsaus og ris

biff med kamskjell

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
600 g ytrefilet 
8 kamskjell
1 pose minigulrøtter
1/2 l appelsinjuice
1 lite glass rød karripasta 
1 bokskokosmelk 
1 glass grovt peanøttsmør
Ris
evt nøtter
1 potte koriander

Søndag:
Kylling med spekeskinke og risotto

inn-bakt-kylling-risotto

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 kyllingfileter
8 skiver spekeskinke
20 basilikumblader
4 sjalottløk
20 sjampinjong
1 pk risottoris(avorioris)
1 dl hvitvin eller eplejuice

5
0 g parmesan
1 glass soltørkede tomater
1 pk sukkererter

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet