Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladedrøm

Sjokoladekake med sjokoladekuler
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en saftig sjokoladekake som alle vil elske og i tillegg er den vakker å se på.
Dette er helt klart en kake du enkelt kan lage for det er nemlig ingen sak å lage sjokoladepynten. Pass bare på at du har en kald plate som du kan bre den smeltede sjokoladen på. 

12 stk.

180 g smør
300 g sukker
2 eggeplommer
2 eggehviter
2 dl helmelk
1 dl ferdig kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
260 g hvetemel
Sjokoladekrem:
125
g meierismør
Ca 300 g siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 1/2
ss sterk kaffe
Sjokoladepynt: 
200 g sjokolade, kokesjokolade
100 g maiskuler eller karamellkuler

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Fyll røren i godt smurt form, ca 24 cm med bakepapir i bunnen.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 45–60 minutter.
Avkjøl på rist.

Rør sammen romtemperert smør, kaffe og melis. Juster melismengden slik at kremen blir passe tykk.
Bre kremen på toppen og rundt kaken med en kakespatel.

Ta steinfjøla eller platen ut av fryseren og bre sjokoladen så tynt du klarer utover den kalde fjøla eller plata. Husk at sjokoladen stivner med en gang, så her må du være rask.
Bruk en kniv eller brekk sjokoladen i ønsket lengde og størrelse.
Legg sjokoladeplatene rundt kaken og dekk kaken med sjokoladebitene. 
Legg så på maiskuler eller karamellsjokoladekuler på toppen

NB! Legg en bakeplate eller en steinfjøl i fryseren, gjerne noen timer. Smelt sjokoladen i vannbad.

Tips:
Denne kaken kan deles i to og fylles med vaniljekrem eller krem og friske bær om du ønsker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet