Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 2 – 18 med handleliste

meny-uke-2
0 Flares 0 Flares ×

Ny uke og nytt år. Jeg er godt i gang med det nye året, håper også du er det. Tenk at det også begynner til og med å bli litt lysere og lengre dager. I hvert fall så går vi fort mot vår og sommer. Det har vært stille fra meg ang ukesmenyer. Men her kommer det en ny meny fra meg. Jeg jobber fortsatt med den nye siden min, så derfor er det litt lite aktiviteter.  Det tar litt tid da det meste må legges over manuelt.
Men her får du ukens middagstips med enkle retter du lager i enkelt og greit. Håper du finner inspirasjon og lyst til å lage en eller flere av disse rettene. Klikk på navnet eller på bildet så kommer du til oppskriften.
En strålende uke til alle der ute.

Mandag: Løksuppe 

løk-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1
frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester

Tirsdag: Hjemmelaget fiskegrateng.

hjemmelaget-fiskegrateng

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g torsk, steinbit eller andre typer hvit fisk, fersk eller ferdig kokt
1 pk. makaroni, gjerne fullkorn
1/4 kg smør
1 kg hvetemel
1/2 l  melk
2 dl god, revet gulost
3 egg
1 dl strøkavring

Onsdag: Kyllingfilet med kyllingpasta og ertepesto

kylling-pasta-ertepesto

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 bunt friske urter
1 pk. pasta
1 bunt små asparges
1
potte basilikum
1 pk grønne erter
50 g valnøtter
50 g parmesan
1
hvitløk
rapsolje

Torsdag: Laks i potetform

laks i form

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g laksefilet

1 purre
1 rødløk
2 gulrøtter
4 små tomater
6 poteter
1 hvitløk
3 dl fløte
dill
1 boks rømme
frisk dill

Fredag Pulled Chichen i pita med salat og BBQ-saus 

kyllingpita

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 hel hvitløk
2 sjalottløk
3 sjalottløk
1 rød chili
1 sitron
3 dl eplemost/juice
1 brunt sukker
1 salathode
1 mango
1 rød paprika
4 – 8 pitabrød

Sjekk i skapet:
tørket oregano
malt ingefær
tørket koriander
malt muskat
ketchup
Tabasco
Dijonsennep

Lørdag: Kveiterullade med appelsinglaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter

kveiterullade-appelsingulrøtter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kg  kveitefilet, uten skinn og bein
1 persille, frisk
1 timian, frisk 
1 vårløk
1 rød chili,
1 hvitløk
200 g  babygulrot
1 appelsin eller 2  dl appelsinjuice
1  rosmarin, frisk
poteter
Søndag: Forloren hare:
forloren-hare

Matstyling og Ide: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g karbonadedeig
1
10 g spekk
1/2 l
skummet melk
3 dl  H-melk
1 beger seterrømme
8 poteter

Sjekk i skapet:
salt
potetmel
hvetemel

pepper
malt ingefær
muskat
margarin/olje/smør
buljongterning eller fond

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet