Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sennepspanert kalkunbryst med julesalat

sennepspannert kalkun
0 Flares 0 Flares ×

 

Følg oppskriften her eller lag din egen panering av brød, hasselnøtter og sesamfrø om du har heller lyst på det. Men prøv deg på denne for jeg er sikker på at du kommer til å like denne.

(4 porsjoner)
1 kalkunfilet
2 ss sennepspulver
2 ss hvetemel
2 egg
2 dl griljermel
Smør til steking
honning
¼ ts sal

Julesalat
(6 porsjoner)

 600 g rødkål
1 eple, helst litt syrlig
litt reven pepperrot
1 1/2 dl créme fraîche
1/2 ts salt

sennepspannert kalkun

Tørk av kalkunfileten og skjær bort sener og fett.

Bland sennepspulver, hvetemel og salt i en dyp tallerken. Visp sammen eggene i en annen tallerken, i en tredje heller du griljermelet.

Vend kalkunfileten først i melblandingen, siden eggeblandingen og til sist griljermelet.

Stek kalkunbrystet i smør i ca 5 minutter på hver side, til det har fått fin farge. Legg i ildfast form og stek videre til det er gjennomstekt. 125 grader i ca. 1 1/2 time eller til den har en kjernetemperatur på 68 grader.  La fileten hvile og hold den varm før den skjæres i skiver.

Finsnitt rødkålen, skrell eplet og riv det grovt.
Rør inn i Creme Fraichen sammen med litt reve pepperrot. Smak til med salt.Bland deretter alt med rødkålen.
Server kalkunbryst og julesalat ved siden av.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet