Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Lettsaltet røkt lammelår med Waldorfsalat

røkt lammelår

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Er du glad pinnekjøtt vil du elske denne middagsretten. Ønsker du kan du bytte ut Waldorfsalaten med kålrabistappe er det fult mulig det også og veldig nydelig. Oppskriften på stappe finner du under pinnekjøttoppskriften.

(8 – 10 porsjoner)

1 lettsaltet, røkt lammelår på 2,5-3,5 kg

Stikk steketermometeret i den mest kjøttfulle delen av låret.

Legg i en kjele med kokende vann og la lammelåret trekke til termometeret viser ca. 70 grader.

Vannet skal så vidt dekke kjøttet. Eller du kan pakke lammelåret inn i aluminiumsfolie og dampe det i stekeovnen på 125 grader.

La den hvile noen minutter før den skjæres opp og legges på fat. Kan serveres lun eller kaldt på koldtbordet også.

 

Waldorfsalat

(4 porsjoner)

3 epler
150 g blå druer
2-3 stilker selleri eller 1/2 sellerirot
2 ringer ananas
50 g valnøtter
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl kremfløte
saften av 1 sitron
2 ss ananassaft
50 g blå druer

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.
Del druene i to og skjær stangselleri og ananas si biter. Pisk kremfløten stiv og bland sammen majones og krem. Tilsett druer, epler, stangselleri, ananas og valnøtter. Bland alt sammen.
Smak til med sitron og ananassaft.

Pynt med valnøtter og blå druer på toppen og gjerne litt grønt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet