Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sirupshjerter og stenger

sirupshjerter

Ide, styling og foto: Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Det finnes knapt noen julekaker som er så gode som disse, tynne og deilige kakene som er enkle og samtidig dekorative på kakebordet. Dette var min mormors beste julesmåkake og hun var så stolt av å ha oppskriften med seg fra Sverige hvor familien hennes var fra at hun ville at denne skulle være hemmelig for andre. Men dette er jeg veldig uenig i. Gode oppskrifter er til for å deles, så derfor deler jeg denne med  akkurat deg.  

Ca. 40 stk

200 g smør
3 ss sirup
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
300 g hvetemel
Smelt smør i en kjele og tilsett sirup og sukker. La alt smelte.
Avkjøl blandingen litt før du tilsetter vaniljesukker, bakepulver og litt og litt hvetemel.
Kna blandingen sammen og del i 3 deler. Kjevle deigen tynt ut på en bakeplate og pass på å gjøre det når deigen er varm.
Stans ut fine hjerter med en hjerteutstikker eller del dem opp i strimler når den er fortsatt varme.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gylne.
Deles opp i tynne strimler mens de fortsatt er varme.
Legges på rist slik at de avkjøles.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet