Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Eggelikør til jul

egge-likor

Matstyling; Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Eggelikør hører ikke bare påsken til, men det passer også å lage en stor flaske til jul. Det er super gave om du har lyst å gi bort noe du selv har laget. Det passer også perfekt å helle litt eggelikør over is og bær om du ønsker å gjøre det enkelt en av romjulsdagene. 

1 stor flaske
4 eggeplommer
2 1/2 dl sukker

1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl kokt kald melk
2 dl konjakk
Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.
Kok opp melken og tilsett resten av ingrediensene. Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt og ikke fylle flasken helt full i tilfelle eggelikøren fryser, slik at den har plass til å utvide seg i flasken.
Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge i fryseren i lang tid.
Bruk vaniljestang i stedet for vaniljesukker, det gir en bedre smak  enn kjemisk framstilt vaniljesukker. I tillegg får man fine svarte prikker i likøren og den ser mer hjemmelaget ut.

Bruker man Bourbon vaniljestang holder det med en halv, fordi den er mer aromatisk og sterk på smak enn de andre du får kjøpt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet